Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn al een hot topic als het draait om milieuvriendelijk energie op te wekken. Zowel zakelijk als particulier is het mogelijk om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen door zonnepanelen te plaatsen op het dak. De zonnepanelen zijn er in verschillende vormen, maten en kwaliteiten waardoor er aanzienlijke verschillen kunnen zijn in de kosten en het rendement. Om er zeker van de zijn welke zonnepanelen het meest geschikt voor u adviseren wij één van onze de deskundige in te schakelen.

Wilt u bijdragen aan het milieu door zonnepanelen te plaatsen? bekijk de mogelijkheden om te besparen op uw energierekening of schakel onze deskundige in.

terugverdientijd

terugverdientijd zonnepanelen

Om winsten te behalen uit uw zonnepanelen zult u eerst een investering moeten om deze op uw dak te installeren. De terugverdientijd is afhankelijk van de kostprijs van de zonnepanelen en randapparatuur (omvormer, bekabeling en meetapparatuur), de installatiekosten, de stroomprijs, het aantal zonuren, de dakligging, de hellingshoek, reiniging en het opbrengstvermogen. Er zijn dus redelijk wat factoren waar u rekening mee moet houden voor het aanschaffen van zonnepanelen. Om een zo accuraat mogelijke prognose te maken adviseren wij om één van onze specialisten in te schakelen. Zonnepanelen produceren jaarlijks een bepaald kWh (kilowattuur). Om dit te berekenen moet u weten wat uw systeemgrootte is, de dakhoek, dakrichting en zoninstraling. Voor het systeemgrootte moet u weten wat de wp (wattpiek) per paneel is. de dakhoek is het hellingsniveau van uw dak. Dit is over het algemeen 0, 45 of 90 graden. De dakrichting is van belang, omdat u in het zuiden meer zonlicht vangt dan een dak op het westen. Tot slot is de zoninstraling de jaarlijkse hoeveelheid er per m2 op de panelen valt.

zonnepanelen

Levensduur zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen is over het algemeen rond de 40 jaar wat het een waardevolle aanwinst voor uw woning of gebouw maakt. echter geven fabrikanten gemiddeld 25 jaar garantie op het vermogen. U kunt door zorgzaam om te gaan met de panelen het maximale rendement er uit halen. In de loop van de tijd kan er een ophoping zijn van vuil zoals bladeren, vogelpoep en stof. Doordat de zonnepanelen zich bevinden op hoge oppervlaktes waar u zelf vaak niet goed bij kunt raden wij aan dit te doen door een specialist. Wilt u weten wat het kost om uw dak te laten reinigen, of wilt u hiervoor een onderhoudscontract op afsluiten? Vraag dan een offerte aan.

Kostenplaatje

Subsidie en btw op zonnepanelen voor particulieren

Voor particulieren is het niet mogelijk om een subsidie te ontvangen voor het plaatsen van zonnepanelen. Echter is het wel mogelijk om de volledige btw op uw aankoop terug te krijgen. Om de btw te ontvangen zult u zich wel moeten aanmelden als ondernemer, aangezien u elektriciteit terug levert. Om het voor u eenvoudiger te maken kunt u hieronder het formulier voor zonnepaneelhouders downloaden waarna u alleen nog btw aangifte hoeft te doen.

Salederingsregeling

De salderingsregeling op zonnepanelen

Met de zonnepanelen die u heeft gevestigd op uw dak kunt u de gewonnen elektriciteit terug verkopen aan uw energieleverancier. Dit proces heet salderen. Echter hoeft u niet met opgeladen batterijen te gaan naar uw energieleverancier, maar word deze teruggerekend op uw verbruik tegen hetzelfde tarief. De salderingsregeling in de huidige vorm is geldig tot 2023. na 2023 word de salderingsregeling langzaam afgebouwd tot 2031. om voor de salderingsregeling in aanmerking te komen zult u uw zonnepanelen moeten laten registreren. Zo kunnen de energieleveranciers direct inzien hoeveel energie u terug levert aan het elektriciteitsnetwerk. Wat als u nu meer energie levert dan dat u ontvangt? In dit geval krijgt u een vergoeding voor de extra stroom die u heeft geleverd. Wilt u dit niet? Dan is er ook de mogelijkheid om de energie op te slaan in een thuisaccu. Deze accu gebruikt lithium-ion-batterijen. De kosten voor deze lithium batterijen kunnen oplopen tot 9.000 euro afhankelijk van de gewenste opslagcapaciteit.

zonnepanelen

Vormen van zonnepanelen

Mono- en polykristallijne zijn de meest voorkomen op het gebied van zonnepanelen. In deze zonnepanelen bevinden zich de zonnecellen die zijn gemaakt van silicum. Aan de hand van het productieproces worden deze gevormd tot poly- of mono zonnecellen.

omvormer

Omvormers

De omvormer zet de gelijkstroom die u opwekt met uw zonnepanelen om in wisselstroom. Dit is de bruikbare vorm van energie waardoor u direct gebruik kan maken van uw huishoudelijke apparatuur. Net als de zonnepanelen en de accu’s zijn er uiteraard verscheidene omvormers. Het is namelijk van essentieel belang dat de omvormer de capaciteit van de zonnepanelen kan verwerken. Om een goede keuze te maken in de omvormer is de vuistregel dat u maximaal 20% onder en 10% boven het vermogen van uw zonnepanelen mag zitten. De omvormers kunnen worden opgesplitst is 4 categorieën. De string omvormers, multi string omvormers, micro-omvormers en de power optimizers.

zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen laten reinigen

Om het maximale rendement uit uw zonnepanelen te halen is het belangrijk dat u deze periodiek laat reinigen. In de loop der tijd kunnen er bladeren, zand, uitwerpselen van vogels en ander vuil ervoor zorgen dat u niet het maximale rendement uit uw zonnepanelen kunt halen. Wanneer u dit niet laat doen kunt u gemiddeld tot 10% rendement verliezen. De kosten van het reinigen van uw zonnepanelen zijn afhankelijk van wanneer u deze voor het laatst heeft laten reinigen en het aantal zonnepalen dat u bezit. Neem contact met ons op voor een exacte prijsopgave en behaal wederom het maximale rendement.

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl