Op zoek naar een milieuvriendelijke oplossing om uw huis of pand te verduurzamen? Bekijk welke warmtepomp het beste bij uw situatie past.

warmtepomp

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een innovatieve energiebron waar je een woning of bedrijfspand mee kunt verwarmen. Door een warmtepomp te installeren kunt u energie halen uit duurzame bronnen zoals lucht of water. De warmtepomp zet de duurzame energie om in elektriciteit. Met deze elektriciteit kan de gewenste ruimte verwarmd worden zonder de verbranding van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Door een warmtepomp te installeren kunt u een rendement behalen tot meer dan 500% en wie wilt er nu niet besparen?

Salederingsregeling

Wanneer is een warmtepomp voor u relevant?

Het plaatsen van een warmtepomp is enkel zinvol wanneer de woning of het gebouw goed geïsoleerd is. het aanleggen van een warmtepompsysteem in uw woning vergt een investering, maar betaald zichzelf terug door besparing mettertijd. Het verschilt per warmtepompsysteem hoe lang het duurt voordat uw investering zich terug betaald. tevens zijn er verschillende soorten warmtepompen. Wij raden u aan om onze specialisten in te schakelen om te helpen een rationele beslissing te maken.

warmtepompen

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Welke vorm van warmtepomp het best past verschilt per situatie. Er zijn een aantal factoren die meespelen in de beste keuze voor uw warmtepomp. De verschillen van de warmtepompen zitten vooral in de aanschafkosten, rendement en de terugverdientijd. De vormen van warmtepompen zijn de Hybride warmtepomp, Elektrische warmtepomp en ventilatiewarmtepomp. Elke vorm brengt eigenschappen met zich mee die bij kunnen dragen in uw keuze.

bodemwarmtepomp

Bodemwarmtepomp

Een bodemwarmtepomp haalt warmte uit de bodem en zorgt ervoor dat uw woning of bedrijfspand geen aardgas meer nodig heeft. De energiebron vanuit de grond verwarmt een vloeistof die in de buizen van de warmtepomp zit. Vanuit de bodem gaat de verwarmde vloeistof naar de verdamper in de warmtepomp. Deze wordt vervolgens verder onder hoge druk verwarmd in de compressor die tot slot in de condensor de warmte afgeeft aan de warmtewisselaar. Zo word de warmte afgegeven aan het cv-water.

coming soon

Hybridewarmtepomp

De hybride warmtepomp werkt op stroom en is een toevoeging aan uw huidige cv ketel. Het is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en de cv- of hr ketel. Door deze te laten plaatsen word het gasverbruik word verlaagd wat bijdraagt aan een beter milieu. Voor installatie van een hybride warmtepomp raden we u eerst aan het huis of bedrijfspand eerst goed te isoleren. Hierdoor kunt u het hoogste rendement behalen en dat zal de kostenbesparing op uw energierekening bevorderen. Binnen de categorie hybride warmtepompen zijn er drie mogelijkheden. De warmtepompen met buitenunit, de systemen zonder buitenunit en een combinatiesysteem. Bekijk onze hybride warmtepompen of vraag onze deskundige welke warmtepomp het best beschikbaar is voor uw omgeving.

warmtepomp

Elektrische warmtepomp

Elektrische warmtepompen zijn eveneens als de andere warmtepompen een duurzame, milieuvriendelijke oplossing om warmte te genereren. De elektrische warmtepomp genereerd energie vanuit de lucht, bodem of grondwater. Aan de warmtepomp zal een boiler moeten worden toegevoegd, omdat de warmtepomp alleen niet voldoende warm water kan vasthouden. tevens moet een gedeelte van de warmtepomp aan de buitenzijde van uw woning of gebouw worden geplaatst om zo efficiënt mogelijk de energiebronnen op te nemen. Om uw elektrische warmtepomp af te maken zou u er voor kunnen kiezen om ook zonnepanelen te plaatsen. Wanneer u dat laat doen heeft u er naast de installatiekosten geen omkijken meer naar. Schakel één van onze specialisten in om u te begeleiden in een rationele keuze.

coming soon

Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp is een toevoeging aan uw mechanische ventilatiesysteem. Deze warmtepomp gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om de gewenste ruimte te verwarmen. De warmte die dit systeem opwekt, word toegevoegd aan de centrale verwarming. Omdat de ventilatiewarmtepomp op zichzelf niet voldoende warmte kan genereren word deze gezien als een hybride versie. Dit houd in dat u na de installatie zult besparen op uw energierekening, u bijdraagt aan de grootte van uw ecologische voetafdruk, maar nog steeds de cv- of hr-ketel zal moeten behouden. Twijfelt u over deze vorm van warmtepompen? Schakel dan onze specialisten in om te zien of dit een rendabele keuze is voor uw omgeving.

Kostenplaatje

Subsidie op uw warmtepomp

De overheid heeft graag dat er word geïnvesteerd in duurzame energie. Hiervoor stellen zij jaarlijks een budget op waarmee ze het bedrijven en particulieren aantrekkelijker word te investeren in duurzame energie. De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een vergoeding. De hoeveelheid van de subsidie is gemiddeld tussen de 1.000 en 2.500 euro. Dit is afhankelijk van factoren zoals het soort warmtepomp en de energieprestatie. Bij bodemwarmtepompen kan de subsidie zelf oplopen tot 8.000 euro. Er zijn een aantal punten waar u extra aandacht aan moet besteden bij het aanvragen van de subsidie. U dient een geldig burgerservicenummer te hebben, de warmtepomp dient betaald en in werking te zijn, het apparaat moet nieuw zijn, in Nederland te zijn geïnstalleerd, u kunt u maximaal tot 6 maanden na de aanschaf de subsidie aanvragen en tot slot zal de installatie moeten zijn gedaan door een geaccrediteerd bedrijf.

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl