Vloerverwarming

​Er zijn een aantal mogelijkheden waarmee u de gewenste ruimte geleidelijk mee kunt verwarmen. Bij L-Groep kunnen we er samen kijken of het aanleggen van een warmwater- of elektrische vloerverwarming het beste aansluit op uw wensen. Voor het plaatsen van een vloerverwarming in een bedrijfspand, badkamer of andere woonruimte kunt u bij ons terecht. Wij zijn al meer dan … jaar gespecialiseerd en gecertificeerd in het installeren van een vloerverwarmingssystemen op alle vloertypes. 

Benieuwd wat voor vloerverwarming het best aansluit op uw vloertype? Wij kunnen u begeleiden in uw keuze voor het aanleggen van uw nieuwe warmtebron.

vloerverwarming

Werking vloerverwarming

De vloerverwarming is een duurzaam systeem waarmee u de gehele oppervlakte geleidelijk kunt verwarmen tot de gewenste temperatuur. In tegenstelling tot een radiator die zich vaak bevind aan één zijde van de ruimte is de vloerverwarming verspreid over de gehele ruimte. U kunt de vloerverwarming inzetten als hoofdverwarming of als aanvulling op de radiatoren. Er zijn vier soorten vloerverwarmingen. Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning of pand, inbouwhoogte en gewenste vorm van vloerverwarming kunnen we u begeleiden in een bewuste keuze.

natbouwsysteem

Natbouwsysteem

Een natbouwsysteem is een vloerverwarmingssysteem die wordt geplaatst in het cement. De kosten van natbouwsystemen zijn over het algemeen iets hoger dan andere vloerverwarmingen om te installeren en kan pas na enkele weken na installatie worden ingeschakeld. dit, omdat het een droogperiode nodig heeft. Verder zijn de voordelen dat de warmte langer word behouden en dat de warmte beter word verspreid over de vloer. Dit zorgt ervoor dat het systeem milieuvriendelijker en energiezuiniger is.

droogbouwsysteem

Droogbouwsysteem

Droogbouwsystemen worden in tegenstelling tot natbouwsystemen niet verwerkt in de vloer, maar geplaatst op de vloer. Deze droogbouwsystemen zijn voorgevormde platen in polystyreen of piepschuim die het voordeel bieden warmteverlies naar beneden te voorkomen. Verder heeft dit systeem ook geen grove ingrepen nodig in de vloer en het vergt ook minder inbouwhoogte dan natbouwsystemen.

elektrische vloerverwarming

Elektrsiche vloerverwarming

Een elektrische vloerverwarming is eenvoudig aan te brengen en één van de goedkopere vormen met betrekking tot installatie. Echter is deze zeer hoog in energieverbruik en kunt u op termijn twee tot drie keer meer betalen dan een droogbouwsysteem of natbouwsysteem. De voordelen van de elektrische vloerverwarming is dat deze vrijwel direct warm is en een lage inbouwhoogte vergt. Echter raden wij aan om in grotere ruimtes een droogbouw of natbouwsysteem te overwegen.

infrezen

Vloerverwarming infrezen

Bij het infrezen van een vloerverwarming word er leiding geplaatst in de betonnen vloer die vervolgens worden weggewerkt met een laag sneldrogend cement. Infrezen heeft de voordelen dat het geen extra inbouwhoogte vergt, het heeft een korte opwarmtijd en het is de goedkoopste vorm van installatie die vrijwel vaak in één dag gerealiseerd kan worden afhankelijk van de oppervlakte.

vloerverwarming

Radiator vervangen voor vloerverwarming

Het antwoord hierop is ja! Het is zeker mogelijk om de radiator te vervangen en uw vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming. Sterker nog er hangen nog meer voordelen aan wanneer u uw vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt. Zo word de warmte in de ruimte gelijkmatig verspreid, kunt u de verwarming een op een lagere temperatuur instellen, ontstaat er een gezonder binnenklimaat vanwege minder stofverplaatsing en kunt u deze tevens aansluiten op een zonneboiler of warmtepomp om zo nog meer te besparen. Met de vloerverwarming als hoofdverwarming hoeft u zich geen zorgen te maken over de maximale temperatuur, want deze kunnen nog steeds ingesteld worden tot ongeveer 25-35 graden.

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl