Rieten daken

Met een rieten dak zet u werkelijk de andere woningen in uw omgeving in de schaduw. Deze blikvanger kunnen wij op vrijwel elk dak plaatsen en maakt uw onderkomen werkelijk een juweeltje. De rieten daken zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waterdicht, redelijk duurzaam en uiteraard zeer authentiek. Naast het plaatsen van uw rieten dak kunnen wij u ook voorzien van het onderhoud hiervan om de kwaliteit en uitstraling te waarborgen. Bekijk onze voorgaande projecten en neem contact op om ook bij u dit unieke dak te plaatsen.

Een rieten dak levert een prachtig warme uitstraling op en is zeer origineel om te plaatsen. De rieten daken kunnen worden geplaatst op zowel huizen als panden.

Rieten dak

Kosten rieten daken

De kosten van een rieten dak zijn afhankelijk van het formaat van uw dak, het type riet dat u wilt gebruiken en de arbeidsuren die erin zitten. De arbeidsuren kunnen in sommige gevallen uiteenlopen afhankelijk van de bereikbaarheid van uw dak. Een rieten dak was in vroegere tijden zeer normaal, maar worden nu gezien als luxe. Door de jaren heen is er ook innovatie geweest in de rieten daken waardoor wij ze nu ook volledig waterdicht kunnen maken. Wilt u ook een rieten dak laten plaatsen? neem dan contact op met onze specialisten en vraag direct naar een offerte.

Rieten Daken

Levensduur rieten daken

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan de levensduur van uw rieten dak. Allereerst moet de hellingshoek van uw dak in een minimaal aantal graden zijn waardoor neerslag zo snel mogelijk van het dak glijd. Verder is het uiteraard een gegeven dat hoe droger uw dak is, hoe langer de levensduur. Vervolgens is het belangrijk dat u structureel onderhoud laat verrichten aan uw dak. Door de loop van de tijd kan het voorkomen dat er mos en algen de uitstraling van uw dak beïnvloeden. Wanneer u aan al deze voorwaarden voldoet kunt u er van op aan gaan dat u minimaal 25 jaar zorgeloos van uw rieten dak kunt genieten.

onderhoud rieten dak

Onderhoud rieten daken

Door onderhoud aan uw rieten dak te verrichten kunt u de levensduur hiervan maximaliseren. De verschillende weersomstandigheden kunnen zorgen voor schade en aanslag wat de uitstraling en levensduur van uw dak kan beïnvloeden. Wat adviseren dan ook om met regelmaat onze onderhoudsspecialisten uw dak te laten reinigen. Laat de weersomstandigheden niet het uiterlijk van uw rieten dak beïnvloeden en neem contact op met onze experts om uw dak weer te laten stralen.

Rieten daken

Soorten rieten dakbedekking

Er zijn verschillende soorten riet die verschillende eigenschappen met zich mee brengen. Zo is er natuurlijk riet, novariet en patentriet. Het natuurlijke riet is een van de populairdere versies. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes waardoor de afwerking hiervan het een werkelijke blikvanger maakt. Verder is er ook novariet. Dit is een duurzame kunststof die een replica is van echt riet. Deze is goed van toepassing op gebieden waar de dakhelling niet gehaald kan worden om de neerslag goed genoeg te verwerken. Tot slot is er nog patentriet. Deze worden geplaatst in overlappende lagen, maar met een bitumen ondergrond wat het dak waterdicht maakt. In vergelijking tot de andere soorten riet, kan patentriet ook worden aangebracht op gevels met een lichte hellingshoek.

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl