Omvormers

De omvormer zet de gelijkstroom die u opwekt met uw zonnepanelen om in wisselstroom. Dit is de bruikbare vorm van energie waardoor u direct gebruik kan maken van uw huishoudelijke apparatuur. Net als de zonnepanelen en de accu’s zijn er uiteraard verscheidene omvormers. Het is namelijk van essentieel belang dat de omvormer de capaciteit van de zonnepanelen kan verwerken. Om een goede keuze te maken in de omvormer is de vuistregel dat u maximaal 20% onder en 10% boven het vermogen van uw zonnepanelen mag zitten. De omvormers kunnen worden opgesplitst is 4 categorieën. De string omvormers, multi string omvormers, micro omvormers en de power optimizers.

Bekijk de verschillende vormen omvormers om te zien welke op uw behoefte aansluit!

string omvormer

String omvormers

Stringomvormers worden over het algemeen gebruikt wanneer de zon optimaal benut word door de zonnepanelen. De string is het koppelstuk wat de zonnepanelen met elkaar verbind. Een voordeel van de stringomvormers is dat deze vrij voordelig zijn en capaciteit kunnen verwerken tussen de 500 Wp en 3.000 Wp.

Multi string omvormer

Multi-string omvormers

Multi string omvormers wijken niet veel af van de string omvormers. De overeenkomsten liggen op dit gebied dat er eveneens weer gebruik word gemaakt om met de strings MET de zonnepanelen te verbinden. De vergelijking ten opzicht van de normale string omvormer ligt in de capaciteit aan energie dat deze kan verwerken. Het is interessant om de multi string omvormer in gebruik te nemen wanneer u meer dan 3.000 wKh genereerd of als er verschillen zijn in de ligging van de zonnepanelen.

micro omvormer

Micro omvormers

Micro omvormers zijn over het algemeen een minder gebruikt alternatief. Bij gebruik van micro omvormer word er één gekoppeld aan elk zonnepaneel. Een voordeel van deze vorm is dat wanneer u meerdere zonnepanelen heeft in verschillende richtingen dat u precies kunt uitlezen hoeveel energie elk zonnepaneel opwekt. Nadelen van dit systeem zijn dat ze fragiel zijn waardoor ze  vatbaar zijn voor storingen. Tevens is het voor de monteur lastig om te repareren of te vervangen vanwege de positie op het paneel.

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl