Legionellapreventie

De legionellabacterie verspreid zich door lichte nevel in de lucht die bij het inademen schadelijk kunnen zijn. De legionella bacterie kan leiden tot griep, serieuze longontsteking en in alle ernst kunt u hier zelfs aan overlijden. Het is dus van belang dat u dit preventief moet bestrijden. De plaatsen waar legionella het meest voorkomt is in douches, fonteinen, zwembaden, sauna’s en andere vochtige ruimtes. Bij ons kunt u terecht voor legionellapreventie voor elke ruimte en waterinstallatie. Vraag een offerte aan en laat onze adviseurs een legionellapreventieplan opstellen.

Bij vochtige warme ruimtes is het verstandig om legionellapreventie maatregelen te nemen. Stel een legionellapreventieplan op om te voorkomen dat u of uw gasten ziek worden.

legionellapreventie

Legionellapreventie thuis

Legionellapreventie thuis is niet verplicht, maar uiteraard wel bedachtzaam om uit te voeren. De kans dat u thuis ziek word vanwege de legionellabacterie is nihil, maar u kunt de kans altijd beperken. Enkele tips die we kunnen meegeven zijn dat u uw ketel op minimaal 60 graden moet afstellen, spoel de kranen altijd even door als u voor een langere periode bent weggeweest en laat uw waterinstallatie altijd door een deskundige doen. Verder adviseren wij om andere apparaten die nevelwater verspreiden regelmatig te reinigen. Kiest u er toch voor om een legionellapreventie behandeling thuis uit te voeren? Vraag dan naar een offerte en laat onze deskundige het risico op ziek te worden te minimaliseren.

Verplichting

Legionella wettelijk verplicht

In sommige gevallen is legionellapreventie verplicht. Dit is onder andere in de meeste ziekenhuizen, verpleeghuizen, hotels, zwembaden, sauna’s, kampeerterreinen, jachthavens en truckstops. Wanneer u één van dit soort bedrijven bezit is het vereist dat u een legionella beheersplan laat opstellen. Bij het maken van een legionella-preventieplan worden acties besproken waarbij de kans op legionella geminimaliseerd word. Hierbij word een logboek opgesteld om alle werkzaamheden die worden opgesteld periodiek worden gedaan. Vraag naar een offerte om een legionella-preventieplan op te stellen en voorkom dat u of een van uw gasten zich onwel voelt vanwege deze bacterie.

Legionella

Legionella risicoanalyse

Bij een legionella risicoanalyse bekijken we op welke vlakken uw bedrijf risico kan lopen op de ontwikkeling hiervan. Wij zijn brl-6010 gecertificeerd waardoor wij wettelijk aan de eisen voldoen om een legionella risicoanalyse uit te voeren. Bij een risicoanalyse zullen we extra controle uitvoeren op de temperatuur van de ketel, plaatsen waar lang stilstaand wat zich kan bevinden en controle op biofilm en sediment. Vraag naar een offerte voor een deskundige analyse en maak uw omgeving bestendig tegen legionella ontwikkeling.

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl