Houtrot

Houtrot is een veelvoorkomend probleem in kozijnen, deurposten, kelders, schuren of andere houten elementen. De oorzaak van houtrot is dat er vochtophoping is in het hout dat er voor zorgt dat schimmels zich kunnen ontwikkelen. Door de verschillende weersomstandigheden is het bijna onmogelijk op dit te voorkomen. Wanneer u houtrot constateert is het van groot belang dat u zo spoedig mogelijk actie onderneemt. Twijfelt u of u het houtwerk moet laten repareren of vervangen? Schakel dan onze specialisten om met een deskundig oog naar uw probleem te kijken.

Heeft u last van houtrot in uw kozijnen of andere houten elementen? Schakel onze deskundige in om deze te behandelen en geniet langer van uw houtwerken.

Houtrot Oorzaken

Houtrot herkennen

Er zijn een aantal kenmerken waaraan u houtrot kunt herkennen. U kunt in het hout zwakke plekken constateren, het kan zijn dat de verf loslaat of dat u verkleuring in het houtwerk ziet. Om op zwakke plekken te controleren kunt u druk zetten op de verdachte plekken. Wanneer het hout sponzig veert, heeft u last van houtrot. Dit voorval doet zich over het algemeen voor op plaatsen die blootgesteld zijn aan weersinvloeden. De plekken waar de waarschijnlijkheid van houtrot groter is zijn op waar twee stukken hout een verbinding vormen, bepaalde houtsoorten, klemmende kozijnen of deuren en zelfs de verf kan effect hebben.

Kozijnen houtrot

Houtrot vervangen of repareren?

Afhankelijk van de grootte is het niet altijd nodig op uw kozijn, dorpels of andere houten elementen te vervangen. Wanneer u het houtrot in een vroeg stadium ontdekt is deze vaak te repareren. Wanneer u er in een later stadium achter komt, is het ook nog mogelijk om het aangetaste houtwerk gedeeltelijk te vervangen. Om er zeker van te zijn of u het houtwerk moet laten vervangen adviseren wij om onze specialisten in te schakelen. Zij zullen vervolgens met een vakbekwaam oog uw probleem analyseren en u voorzien van deskundig advies.

houtrot

Oorzaken houtrot

Naast dat vocht een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van uw houtrot, kan het ook nog voorkomen dat u last heeft van houtworm of boktor. Dit zijn insecten die zich graag tussen de naden van uw houtwerk nestelen. Deze kleine beestjes leggen eitjes in de kiertjes van de houtconstructie wat de aanleiding is van het houtrot. Het ongedierte kan een aanzienlijk lange tijd verblijven in het houtwerk waardoor u zo snel mogelijk en specialist moet inschakelen om dit probleem te verhelpen. Herkent u dit probleem in uw houtwerk? Laat onze specialisten dit dan met een deskundige aanpak verwijderen.

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl