Brandmeldinstallatie

Uw wilt uiteraard zoveel mogelijk brandschade voorkomen wanneer dit mocht ontstaan. Om dit te realiseren is een gecertificeerd brandmeldinstallatie een bedachtzame keuze. In bedrijven is dit een vereiste, maar in huizen is dit een verstandige keuze. Naast de installatie van uw BMI wilt u zeker weten dat deze werkt, daarom is het eveneens belangrijk dat u deze periodiek laat controleren. Bekijk de mogelijkheden waarmee we u kunnen voorzien en maak uw woning of bedrijfspand zo brandveilig mogelijk.

Het is van levensbelang dat u een brandmeldinstallatiesysteem in uw woning of bedrijfspand heeft. Bekijk hoe we uw situatie brandveilig kunnen maken.

Rookmelder

Rookmelder

De reden waardoor brand kan ontstaan kan vele oorzaken hebben. Er kan kortsluiting ontstaan, vlam in de pan of u heeft de kaarsen iets te dicht bij een decoratief stuk gezet. De reden maakt niet uit, het belangrijkste is dat iedereen in het huis of pand er vanaf weet en zo snel mogelijk kan evacueren. Wanneer u slaapt, werkt uw reukvermogen een stuk minder goed waardoor u de rookontwikkeling wellicht in een te laat stadium kunt ontdekken. Onze rookmelders slapen niet en zullen u direct wekken wanneer ze dit constateren. Bekijk ons assortiment aan rookmelders en bevestig deze zo spoedig mogelijk om uw bedrijfspand of huis brandveilig te maken.

optische rookmelder

Optische rookmelder

Een optische rookmelder is een van de meest gebruikte varianten in rookmelders. In de optische rookmelder zit een infrarood lichtbundel verwerkt die afgaat wanneer het licht word verstoord. De optische rookmelder kan zowel op batterij als netstroom worden aangesloten en dient te zijn voorzien van een keurmerk die voldoet aan Europese normen. Hoewel deze rookmelder zowel geschikt is voor bedrijfspanden adviseren wij toch deze te plaatsen in woningen. Bekijk ons assortiment aan optische rookmelders en bestel deze of laat de rookmelder bevestigen door onze specialisten.

thermische rookmelder

Thermische rookmelder

De thermische rookmelder detecteert geen rookontwikkeling, maar snel ontwikkelende hitte. Wanneer de temperatuur in een kamer op slag aanzienlijk stijgt, zal de rookmelder dit waarnemen en worden geactiveerd. Deze hittemelders zijn echter meer geschikt in stoffige ruimtes, garages of andere plaatsen waar veel uitlaatgassen aanwezig zijn. Eveneens als de optische rookmelder kunnen deze zowel op netstroom worden aangesloten als werken op batterijen. Bekijk ons assortiment aan thermische rookmelders en bestel deze of laat deze deskundig bevestigen door onze specialisten.

Rookmelder op batterij

Rookmelder aansluiting op batterij of netstroom

In de meeste gevallen kunnen rookmelders zowel op batterijstroom als netstroom worden aangesloten. De voordelen van rookmelders op netstroom is dat u de batterij niet zal uitvallen en zijn in de meeste gevallen voorzien van een back-up batterij wanneer de stroom mocht uitvallen. Een nadeel hiervan is dat ze slechts op enkele locatie geplaatst kunnen worden in tegenstelling tot de rookmelders die enkel zijn voorzien van een batterij. Deze bieden het voordeel dat ze op elke gewenste locatie kunnen worden gevestigd.

locatie rookmelder

Locatie van de rookmelder

De locatie van uw rookmelder is zeer invloedrijk op de effectiviteit hiervan. Om op tijd te worden gewaarschuwd kan de plaatsing van de rookmelder cruciaal zijn. Wat wij sterk adviseren is een rookmelder te plaatsen op elke verdieping, maar niet elke kamer. Zo zijn de badkamer, keuken en garage geen ideale plaatsen voor een rookmelder, omdat deze kunnen worden geactiveerd om de verkeerde redenen. Geschikte locaties voor de rookmelders zijn zo hoog mogelijk op overlopen, in de gangen, slaapkamers en kelders. Bent u nog steeds niet zeker waar u de rookmelder het beste kunt bevestigen? Vraag dan advies aan onze deskundigen.

rookmelder

Onderhoud van uw rookmelder

Om de werking van uw rookmelder optimaal te behouden is het van essentieel belang dat u hieraan onderhoud verricht. het onderhoud hiervan kunt u eenvoudig zelf doen door deze toe te voegen aan uw huishoudelijke klusjes. Het eerste wat u dient te doen is de rookmelder periodiek stofvrij te maken. Daarnaast zit er op elke rookmelder een knop die de rookmelder kan activeren waarmee u deze kunt testen. Bij de reiniging van uw rookmelder dient u niet de batterij te verwijderen tenzij u deze wilt vervangen. De rookmelder gaat gemiddeld 10 jaar mee waardoor de kleine investering de moeite zeker waard is.

rookmelder doven slechthorende

Rookmelders voor doven en slechthorende

Wanneer u doof of slechthorend bent, bent u nog kwetsbaarder wanneer er brand ontstaat. In de meeste gevallen moet u ingelicht worden door andere aanwezigen in uw woning, maar wat als deze er niet zijn? Dan kunnen wij u voorzien met een rookmelder die is gekoppeld aan een flits- en/of trilsignaal. Deze rookmelder zal bij activering u zo snel mogelijk wekken, zodat u de woning zo veilig mogelijk kunt verlaten. Bekijk ons assortiment aan rookmelders voor slechthorende en vraag een offerte aan deze deskundig bij u te installeren.

Rookbeheersingssysteem

Rookbeheersingssysteem / rook- en warmteafvoersysteem

Met een rookbeheersingssysteem worden de warme lucht en rook in banen geleid om afgevoerd te worden naar buiten, zodat ze minder schade aanrichten. Na installatie van een rookbeheersingssysteem moet de periodiek gecontroleerd worden om de certificering te behouden. Een rook- warmteafvoersysteem (RWA) bied als meerwaarde dat het vluchtroutes langer begaanbaar maakt. Een RWA bestaat uit een lucht toevoersysteem en een mechanisch afvoersysteem. Afhankelijk van de situatie kunnen er tevens rookgordijnen worden geplaatst die kunnen voorkomen dat de brand zich naar andere ruimtes verspreid.

ontruimingsalarminstallatie

Ontruimings- /alarminstallatie

Een (ontruimingsalarminstallatie) OAI zorgt ervoor dat iedereen in het gebouw zich bewust is van de dichtstbijzijnde vluchtroute wanneer er brand ontstaat. Een OAI bestaat uit een handmelder, slow whoopinstallatie, luid alarm, stil alarm en optioneel een gesproken woord alarm. Naast het installeren van deze systemen is periodiek onderhoud ook van belang. Verder is dit systeem niet alleen toepasselijk bij brand, maar ook bij een gaslek of bommelding. Bekijk ons assortiment aan onderdelen voor uw ontruimingsinstallatie en vraag naar een offerte wanneer u deze deskundig wilt laten installeren.

handmelder groen

Handmelder groen (nooddrukker)

Met de groene handmelder worden de elektrisch bedienbare deuren ontgrendeld in het geval van calamiteiten. Hierbij kunt u denken aan branduitbraak, een gasmelding of bommelding. De handmelders zijn makkelijk in gebruik door de instructie die erop worden weergegeven en worden tevens geleverd met een resetsleutel. Alle modellen zijn voorzien van een dubbel wisselcontact en worden optioneel voorzien van een afdekraam om activering bij vergissing te voorkomen. Bekijk ons assortiment aan groene handmelders en bestel deze direct of laat ze installeren door onze deskundigen.

Handbrandmelder rood

Handmelder rood (brandmelder)

De originele rode handmelders zijn bestemd voor brandmelding of ontruiming. Deze brandmelders zijn eenvoudig in gebruik en worden uitgerust met een afbeelding van een brandend huis wat het universeel begrijpelijk maakt. De brandmelders zijn beschikbaar in verschillende modellen die alle aan de minimale vereiste normen voldoen. overigens kunt u ook het model selecteren die wordt voorzien van afdekkapje om activering bij vergissing te voorkomen. Bekijk ons assortiment aan brandmelders en laat deze installeren door onze deskundige vakmannen.

blussing systeem

Handmelder geel (blussing)

De gele handmelder functioneert om blusgasinstallatie te activeren. De gele handmelder word eveneens als de andere melders voorzien met een doordrukknop inclusief gebruiksaanwijzing. De handmelder kan worden voorzien van een afdekkap wat voorkomt dat activering bij vergissing voorkomen kan worden. Verder kan dit systeem worden geïntegreerd met een resetbaar element. Laat deze installeren door ons vakkundig personeel.

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl