Airconditioning

Slecht slapen? Niet goed kunnen concentreren? Snel geïrriteerd? Allemaal oorzaken die de te hoge tempraturen kunnen in uw ruimte veroorzaken. Het is prettig wanneer u de tempratuur van uw slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte zelf in de hand hebt. Dit kunt u doen met mobiele of vaste airconditioningsystemen. Omdat er een talrijk aantal vormen en maten zijn is het mogelijk dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien. Laat onze specialisten u begeleiden in een keuze die aansluit op de grote van uw ruimte.

De zomers worden steeds warmer! Houd uw hoofd koel met onze vaste of mobiele airconditioning. Bekijk de mogelijkheden en houd uw ruimte op gewenste temperatuur.

modellen airconditioning

Modellen airconditioners

Voor elke ruimte is er een passende oplossing die voldoet aan uw wensen als het gaat om het installeren van een airco. Er zijn veel verschillende soorten airconditioning waardoor het soms lastig is om een rationele keuze te maken. Er zijn namelijk airconditioners zonder buitenunit, split airconditioners, mobiele airco’s, wandmodellen, cassettemodellen, kanaal/satalietmodellen, multi-split airconditioners, computer airconditioners en VRF systemen. Om er zeker van te zijn wat voor klimaatbeheersingssysteem het beste bij uw ruimte aansluit adviseren wij om contact op te nemen met onze deskundige.

Energielabel

Energielabel

Het energielabel op uw airconditioner informeert u over het energieverbruik, de energie-efficiënte en geluidsintensiteit van het apparaat. Het beste energielabel dat er op het apparaat kan staan is a++. Airconditioningsystemen met dit label hebben een goede efficiëntie/energieverbruik verhouding. Een aandachtpunt om in uw achterhoofd te houden is dat de energie labels op monoblock systemen en splitsystemen niet zijn te vergelijken. Daarom attenderen wij erop om extra te letten op het energieverbruik van de systemen. De meeste airconditioning systemen kunnen momenteel naast verkoelen ook verwarmen. Dit kan erop wijzen dat er twee labels op het systeem zitten. Het blauwe ventilatielogo staat voor het energieverbruik tijdens het koelen. Voor het logo staan de letters ‘seer’ (seasonal energy efficiency ratio) weergegeven. Het rode ventilatielogo staat voor het energieverbruik tijdens het verwarmen. Voor het logo worden de letters ‘scop’ (seasonal coefficient of performance) weergegeven.

onderhoud airconditioning

Onderhoud airconditioning

Regelmatig onderhoud aan uw airco zorgt ervoor dat het systeem optimaal blijft koelen, verlengt de levensduur van het systeem, kunt u preventief problemen voorkomen en reduceert u de kans op storingen. Wanneer u de systemen moet onderhouden is afhankelijk van de frequentie in het gebruik. De kosten van het onderhoud zijn uiteenlopend afhankelijk van het soort airconditioning u bezit. Om een precies te zijn over de onderhoudskosten adviseren wij een offerte aan te vragen.

coming soon

Monoblock airconditioner

Een monoblock airconditioner is vaak een gewenste airconditioner, omdat deze geen buitenunit bevat. Tevens is bij deze vorm van airconditioning het geluid beperkt tot het minimum, kan deze snel en eenvoudig worden geïnstalleerd, kan het uiterlijk worden aangepast op het design en kan deze naast het koelen in de zomer ook verwarmen in de winter. Echter is een nadeel van de monoblock airconditioner dat deze gevestigd dient te worden aan een wand direct aan de buitengevel. Dit beperkt de keuze tot locatie van de monoblock airconditioner.

single split airconditioner

Single-split airconditioner

Single-split airconditioners bestaan uit twee onafscheidelijke componenten namelijk de binnen- en buitenunit. Split airco’s zijn redelijk geruisloos, zijn compacter aangezien de buitenunit zich aan de buitenkant bevind en er kunnen meerdere binnenunits op worden aangesloten. Een nadeel van de single-splitunit airconditioner is echter dat er een complexere installatie aan vast zit, er aan de buitenzijde van de woning/gebouw ruimte nodig is voor de buitenunit is en deze iets prijziger. Bij twijfel adviseren wij u één van onze specialisten in te schakelen om systeem op maat te installeren.

multi split airconditioning

Multi-split airconditioner

Met een multi-split airconditioningssysteem kunt u meerdere binnenunits koppelen aan een enkele buitenunit. Op de multi-split systemen kunt u dezelfde modellen airconditioners aansluiten als de single-split systemen. Met dit systeem kunt u kiezen voor een centrale bediening, individuele bediening of een combinatie hiervan. Het voordeel van een multi-splitsysteem is dat deze energiezuiniger opereert en esthetischer is voor het aanzicht.

air-conditioner-4204637_1920

Wandmodel airconditioner

De wandmodel airconditioning word veelal geïnstalleerd in de wat kleinere omgevingsruimtes als slaapkamers, kleine kantoorruimtes en ruimtes met een verlaagd plafond. Het wandmodel is één van de split unit airconditioners waardoor een buitenunit benodigd is. het wandmodel is echter redelijk geruisloos, gebruiksvriendelijk en compact waardoor deze naadloos aansluit op het design van uw ruimte. Naast het verkoelen van de ruimte is het ook mogelijk om de ruimte te verwarmen, de lucht vochtvrij te maken en te reinigen.

cassettemodel airconditioning

Cassettemodel airconditioning

Het cassettemodel is enkel en alleen te installeren wanneer u beschikt over een verlaagd of systeemplafond. Dit model is een perfecte oplossing voor wanneer u de airconditioning zo min mogelijk wilt aanschouwen. Echter is er wel een minimale inbouwhoogte vereist. Deze bedraagt ongeveer 21 tot 32 centimeter afhankelijk van het merk en model dat u prefereert. Eveneens als het wandmodel is het mogelijk meerdere binnenunits aan te sluiten waardoor u het mogelijk maakt meerdere ruimtes te verkoelen met hetzelfde systeem.

coming soon

Kanaal/Satelliet airconditioning

Het kanaalmodel airconditioner is wenselijk voor een grotere ruimte en kan tevens dienen als hoofdverwarming. Het kanaalmodel is een vorm van airconditioning dat esthetisch de mooiste oplossing is, omdat deze praktisch niet zichtbaar is. naast dat dit model alleen maar zichtbaar is bij het uitblaasroosters, is het ook een energiezuinige en geruisloze manier om het binnenklimaat te reguleren. Het model is echt alleen in te bouwen bij een systeemplafond. Wilt u weten of dit systeem een geschikte oplossing is voor uw ruimte? Schakel onze deskundige in om u van passend advies te voorzien en vraag een offerte aan.

vloermodel airconditioner

Vloermodel airconditioning

De vloermodel airconditioner is een geschikte oplossing als het gaat om de kleinere ruimtes in huis of kleine kantoorruimtes. Het vloermodel is een compact model wat net boven de vloer word geplaatst. Kenmerken van dit model zijn dat deze eenvoudig is te installeren en een aantrekkelijk design heeft dat in de meeste gevallen past bij het interieur. Dit fluisterstille model is deze ook gedeeltelijk te integreren in de muur waardoor deze slechts een fractie van de ruimte in beslag neemt. Wilt u er zeker van zijn of dit model een geschikte oplossing is voor uw ruimte? Schakel dan onze experts in en vraag een offerte aan.

mobiele air conditioner

Mobiele airconditioners

Mobiele airconditioners zijn expliciet voor de kleinere ruimtes. Deze vorm van airco’s zijn zeer eenvoudig te installeren en te verplaatsen. Voordelen van de mobiele units zijn dat u geen installateur nodig heeft, deze gebruiksvriendelijk is en direct gebruiksklaar zijn. De mobiele airco’s zijn er eveneens als de andere modellen in veel soorten en maten. Om zeker te zijn welke mobiele airco het beste past in uw omgeving adviseren wij contact op te nemen met onze deskundigen.

air conditioning computersystemen

Computerruimte airconditioners / IT cooling

Het koelen van uw datacenter is van cruciaal belang om de computersystemen optimaal te laten werken. Wanneer u geen goed werkend klimaatbeheersingssysteem heeft kan dit er voor zorgen dat uw IT-systemen oververhit raken. Om dit fatale voorval te voorkomen raden wij aan om een goed werkend airconditioningsysteem te integreren. Om een airconditioningsysteem op maat te maken die uw IT-ruimte optimaal gekoeld houd adviseren wij u om contact op te nemen met onze experts.

VRF (VIARIABLE REFRIGERENT FLOW) SYSTEMEN

VRF (Viariable Refrigerent Flow) systemen

Een VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem dat mogelijkheden voor koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren. Een vrf-systeem is voorzien van minimaal één buitensysteem en gebonden aan uw wensen kunt u er meerdere binnenunits op aansluiten. Een vrf-systeem is een kwalitatief hoogwaardig systeem waarmee u de verschillende ruimtes naar de gewenste temperatuur kunt verstellen. Tevens is dit systeem energiezuinig en beschikbaar met verschillende uitvoeringen en aan te sluiten op een warmtepomp.

airconditioner zonder buitenunit

Airconditioning zonder buitenunit​

Wanneer u een airconditioner in huis wilt plaatsen wilt u deze uiteraard voorzien met de beste eigenschappen. Zo kunt u kiezen om een airconditioner zonder buitenunit te laten plaatsen zodat het buitenaanzicht van uw woning niet word beïnvloed. Andere punten die u eveneens in overweging moet nemen is het geluidsniveau en energiezuinigheid van de airco. Laat ons weten in welke kamer u de airconditioner wilt laten plaatsen en onze specialisten komen met een aanbod dat aansluit op uw behoefte. Hierbij word rekening gehouden met het energieverbruik, grootte van de kamer en het geluidsniveau .

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl