Aanbouw

Een aanbouw of uitbouw word vaak verward met elkaar, maar zijn eenvoudig uit elkaar te houden. Wanneer u op zoek bent naar een aanbouw wenst u een volledig nieuwe ruimte zoals een garage, bijkeuken of serre. Wenst u een bestaande ruimte uit te breiden? Dan ben u op zoek naar een uitbouw. Verder kunnen we u ook van dienst zijn op het gebied van bijgebouwen. Dit is een gebouw die niet direct in verbinding staat met een deur naar het hoofdgebouw. Bent u nog onzeker over wat u precies wilt? Laat onze specialisten u begeleiden in het maken van een bewuste keuze.

Wilt u extra woonruimte? Met een prefab of op maat afgewerkte aanbouw kunt u bij ons terecht! Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.

Aanbouw

Aanbouw

Een aanbouw of uitbouw word vaak verward met elkaar, maar zijn eenvoudig uit elkaar te houden. Wanneer u op zoek bent naar een aanbouw wenst u een volledig nieuwe ruimte zoals een garage, bijkeuken of serre. Wenst u een bestaande ruimte uit te breiden? Dan ben u op zoek naar een uitbouw. Tot slot kunnen we u ook van dienst zijn op het gebied van bijgebouwen. Dit is een gebouw die niet direct in verbinding staat met een deur naar het hoofdgebouw. Bent u nog onzeker over wat u precies wilt? Laat onze specialisten u begeleiden in het maken van een bewuste keuze.

Vergunning

Vergunning voor uw aanbouw

In sommige gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen om uw aanbouw te realiseren. Wanneer u een aanbouw aan de voorkant van uw woning wilt plaatsen heeft u altijd een omgevingsvergunning nodig. Wanneer u een aanbouw wilt plaatsen aan uw achtererf of achtertuin gelden er andere regels. Op een bebouwingsgebied tot 100m2 mag u minimaal 50% van het terrein bebouwen. Wanneer deze tussen de 100 en 300m2 ligt kunt u minimaal 50m2 verbouwen +20% van het gebied wat boven 100m2 zit. Heeft u een achtererf groter dan 300m2 kunt u 90m2 bebouwen +10% van het terrein dat groter is dan 300m2. Naast de lengte van uw aanbouw moet u ook rekening houden met de hoogte hiervan. De hoogte van een aanbouw binnen 4 meter van het hoofdgebouw mag maximaal 30 centimeter boven de hoogte van de vloer van de eerste bouwlaag zitten.
Naast een bouwvergunning kan het in sommige gevallen ook voorkomen dat u een sloop- en/of een milieuvergunning zal moeten aanvragen. De benodigde vergunning en het termijn waarin u de vergunning ontvangt verschillen per gemeente en kan oplopen tot 3 maanden. Twijfelt u nog steeds of u een vergunning nodig heeft? Laat uw zorgen weg en laat ons u helpen in het onderzoeken en aanvragen van uw vergunning.

Aanbouw

Een prefab of maatwerk aanbouw

Wanneer u een aanbouw wilt laten plaatsen heeft u enkele mogelijkheden in de opzet van de aanbouw. Er is namelijk de mogelijkheid om een aanbouw op maat te bouwen of een geprefabriceerde aanbouw te plaatsen. Met een geprefabriceerde aanbouw worden er gedeeltes gestandaardiseerd geleverd wat montagekosten bespaard. Echter zijn deze modellen te verkrijgen in verschillende soorten, maten en kleuren. Wanneer u zeer specifieke eisen heeft adviseren wij een afspraak te maken met onze deskundige voor een aanbouw op maat.

dubbel glas

Type glas voor uw aanbouw

Er zijn verschillende mogelijkheden in de keuze van glas die u kunt plaatsen in de ramen van uw aanbouw. Het verschil in de vormen van glas kan bijdragen aan uw energierekening. HR++ isoleert namelijk beter dan enkel glas of dubbelglas en is tevens dus ook beter voor het milieu. Het HR++ glas of trippelglas zorgt niet alleen voor betere isolatie, maar zorgt er ook voor dat u geen vochtigheid aan de binnenkant zult aantreffen en u minder geruis van buiten hoort. Wilt u weten welke ruiten het best aansluiten op uw aanbouw? Vraag dan raad aan onze deskundigen die u advies kunnen geven op basis van uw wensen en budget.  Bekijk wat we voor u kunnen plaatsen op de pagina glasvervanging. 

Bouwgarant

Bouwgarant

Om u extra confidentie aan  te bieden zijn wij in het bezit van het betrouwbare certificaat van BouwGarant. Dit geeft u de bescherming dat zelfs bij faillissement alle extra afbouwkosten voor uw aanbouw worden vergoed. Verder bent u ook verzekerd tegen verborgen en constructieve gebreken na oplevering van uw project. Tot slot raden wij u ook aan goed de algemene voorwaarden door te lezen zodat u op de hoogte bent van de rechten en plichten tussen aannemer en opdrachtgever. Bekijk deze op onze pagina Certificeringen.

Locatie

Schietlood 2,
2495 AN Den Haag

Openingstijden

08:00 – 17:00 
Maandag – Vrijdag

Contactgegevens

Telefoonnummer : 085-273 99 00
Email: Info@L-Groep.nl